Ultieme love-songs, wat is die van jullie?

Dit is het eerste jaar dat ik bij ZO ontzettend veel bruiloften mag zingen. Ik heb er tot nu toe 7 staan voor dit jaar, waarvan ik er al een aantal heb gedaan en ook nog een aantal mag doen. Super mooi en bijzonder om er steeds bij aanwezig te mogen zijn als twee mensen er voor kiezen de rest van hen leven met elkaar te delen.

Ik als echte “love-junky” moet regelmatig zelf ook een traantje wegpinken of even wegkijken als ik de bruid aan zie komen lopen. Maar het blijft prachtig…telkens weer een nieuw liefdes-sprookje.

Voor een ceremonie is muziek echt een enorme toevoeging en het zet ook vaak meteen de sfeer. Maar muziek in een ceremonie is ook heel persoonlijk en dus maakt dat het soms ook lastig om nummers te kiezen. De liedjes worden namelijk ook echt een invulling/onderdeel van het trouwen.

Soms weten bruidsparen precies wat ze willen horen en soms vragen ze mij om advies. Ik heb inmiddels genoeg “love” songs in mijn repertoire, dus genoeg keus!

Ik vind het erg leuk als ik echt “jullie” liedje mag zingen, wat dat dan ook mag zijn. Zo heb ik dit jaar zelfs een nummer van Jan Smit ingestudeerd voor een ceremonie, wat best wel ver af ligt van mijn persoonlijke smaak of richting die ik normaalgesproken zing. Maar wat uiteindelijk een prachtige versie is geworden! En ik zing het liedje nu nog regelmatig! Zo raak ik ook weer door jullie geinspireerd en uitgedaagd, tof!

Dat niet iedereen hetzelfde naar muziek luistert of uberhaupt de tekst beleeft blijkt ook wel regelmatig. Eigenlijk maakt het natuurlijk niets uit, het gaat om het gevoel bij het liedje. Maar soms wijs ik de bruidsparen er op waar het liedje over gaat (naar mijn idee) en dan schrikken ze wel eens. Bijv. als een liedje over een one-night-stand gaat (Sam Smith- Stay with me) Toch een beetje gekkig op je ceremonie 🙂 Maar het kan…! als jullie dat willen! Maar dit bruidspaar koos toch voor een ander liedje uiteindelijk.

Voor bruidsparen die het lastig vinden nummers te vinden, of te kiezen, heb ik hieronder een lijstje gemaakt van liedjes die ik tot nu toe vaak heb gezongen op een ceremonie. Dit zijn nummers die eigenlijk altijd kunnen en perfect passen;

 • Thinking out loud- Ed Sheeran
 • Mag ik dan bij jou- Claudia de Breij
 • Altijd heb ik je lief- Clouseau
 • Make you feel my love/tot jij mijn liefde voelt- Adele/van Dikhout
 • I just can’t stop loving you – Micheal Jackson (Trijntje Oosterhuis versie is ook erg mooi)
 • All of me- John Legend
 • Alles is liefde- Blof
 • From this moment- Shania Twain
 • Love you more- Racoon
 • Marry You- Bruno Mars (grappige afsluiter)
 • Love me do- Beatles (leuke afsluiter)

Unieke “eigen” love-songs die ik dit jaar heb ingestudeerd of aan het instuderen ben;

 • Recht uit mijn hart- Jan Smit
 • All my life- Kici & Jojo
 • The book of love- Gavin James
 • Hold me – Anouk & Douwe Bob
 • I got you babe- UB40

Voor mij is muziek heel vaak een herinnering aan een moment, situatie, persoon maar uiteraard ook aan liefdes. Elke man die iets heeft betekent in mijn leven heeft een eigen liedje, en soms meerdere. Soms zijn het liedjes  die me terugbrengen naar een mooi moment of waarbij ik uren weg kon dromen en altijd aan diegene dacht. Dat gaat dan ook nooit meer weg, hoort helemaal bij dat liedje, ook al zie ik degene nooit meer of heel weinig.

Ik zal er een paar noemen (zonder namen te noemen, want dat zal ik ze niet aan doen) 🙂

 • I’m on fire- Bruce Springsteen
 • Misschien niet de eeuwigheid- Blof
 • Damn those eyes- Kane
 • Insomnia (acoustic version)- Craig David
 • If you ever want to be in love – James Bay
 • Tenerife sea- Ed Sheeran
 • Back in my world – Alain Clark
 • Hungry eyes – Eric Carmen

Dat zijn dus eigenlijk echte ultieme love-songs voor mij… omdat ze staan voor mijn liefdes-herinneringen..

Muziek en liefde… DE perfecte combi! Wie weet welke liedjes ik weer mag toevoegen in de toekomst, ben echt benieuwd naar jullie zwijmel-songs! Heb je tips, let me know!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *